Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes.

Avui us venim a parlar del Batxillerat Dual que oferim a l’escola. Un programa d’estudis en anglès i online que et permet convalidar tant el Batxillerat d’aquí com el d’EUA (High School). Les alumnes que ens han visitat ens ho han explicant amb tot detall!

Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes.

L’altre dia ens va visitar l’Alex Roca i ens va deixar bocabadats. Tots els presents a la xerrada vam gaudir d’una hora de qualitat on l’Alex només feia que sorprendre’ns. Vam parlar de la normalitat, de la discapacitat, del fracàs i moltes altres coses. Vam aprendre moltíssim i en aquest episodi podreu escoltar una síntesi de tot això!

Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes.

En aquest episodi us presentem i ens endinsem a l’aula d’acollida de primària. Parlem amb la Mª Àngels sobre tot el que succeeix a dintre d’aquesta, com s’organitza, el procés d’introducció d’un nou alumne a l’aula, com introdueix l’idioma i la cultura, entre altres!

Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes.

Avui no tenim alumnes, però sí a una convidada molt especial i que ens fa molta il·lusió: la nostra vetlladora Olga. Parlem de la seva feina, de la vocació i de l’ajuda. Us assegurem que no us deixarà pas iguals aquest episodi!

Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes.

Avui som una bona colla! Algunes alumnes d’I4 i I5 han vingut a explicar-nos els ambients que fem a Educació Infantil. Aquests són: Minimons sensorials, la Prehistòria, Legos, Disfresses, Restaurant, Dits eixerits i Construïm.

Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes.

Els alumnes de 6è han realitzat una activitat sobre l’autoestima a través de la pel·lícula de Wonder. Hem aprofitat aquesta situació per explicar-vos l’activitat i per portar a l’Esther al podcast per aprofundir i respondre diferents qüestions que a tots ens interessen: com trebllaem l’autoestima? Per què ens pesen més els pensaments negatius als positius?

Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes.

Els alumnes de 1r i 2n de primària ens visiten per explicar-nos el projecte de viatgers. Ens va semblar molt interessant i ja ens han dit que si algun cop teniu alguna pregunta del lloc on teniu pensat viatjar no dubteu en pregunta’ls-hi!

Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes.

Hem trigat però aquí estem! Ens fa molta il·lusió reprendre de nou aquest projecte que ten ens agrada fer. Tant per la participació dels infants com per l’apropament amb les famílies.

Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. En aquest penúltim episodi hem volgut que conegueu més profundament a un dels pilars d’aquesta escola. Una persona que va ser el director d’aquesta durant molts anys i que té molt a ensenyar-nos. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

En aquest episodi us expliquem l’experiència que van tenir els alumnes de 3r, els quals van tenir l’oportunitat de viure un concert en directe d’un dels seus grups preferits, La Clika. Va ser una experiència única i inoblidable! Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

#27 Valors a l’escola: “El fil invisible” amb 3EP i l’Anna Fuertes.

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Tornem amb una nou episodi dedicat als valors que ensenyem a l’escola. Aquest cop, us presentem un format semblant al que ja vam fer amb el llibre de “El Buit” de l’Anna Llenas. Aquest cop, pararem de “El fil invisible” de la Miriam Triadó, un llibre que ens parla sobre els vincles que ens uneixen amb les persones a qui més estimem. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. En aquest episodi, hem rebut una gran visita dels alumnes d’I4 els quals ens expliquen quant han gaudit amb el projecte basat en l’artista Yayoi Kusama. Han explorat diferents estils artístics, però s’han centrat, sobretot, en el puntillisme. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres! !

 

#25. Parlem-ne. El Projecte d’oratòria d’anglès amb 1rESO i la Glòria González.

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Avui us parlem del projecte d’oratòria en anglès que han portat a terme els alumnes de 1rESO. Ha sigut molt interessant i si us pica la curiositat, els vídeos dels alumnes es podran trobar al canal de Youtube del centre. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

#24 . Parlem-ne. Projecte Hogwarts Immersió a l’anglès amb 2nEP i en Dani.

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Aquesta setmana hem decidit explicar-vos l’experiència que van viure els alumnes de 2n de primària, els quals van fer una excursió a Can Masseguer amb la temàtica de Hogwarts i en anglès. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

#23 Especial Sant Jordi, recomanació de llibres a totes les edats 

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Com dissabte és la celebració d’un dels dies més bonics de l’any, hem volgut fer un episodi especial de Sant Jordi. Hem fet un sondeig pels diferents cursos de l’escola i us hem volgut fer una llista recomanant els llibres que més els hi ha agradat aquest any a les diferents classes.

Us deixem la llista que hem explicat:

EI3: – El cercle. – En Jordi i el drac. – Contes desexplicats: Sant Jordi a la cova del drac, la caputxeta forçuda, els quatre porquets, el patufet. – El moment perfecte. – Les meves petites alegries.

EI4: – En Pol i la Laura. – Quan les noies volen alt.

EI5: – La Sara Pegues i en Pol caguetes. – El superheroi de la tele.

1r: – Pat el Pirata. – Narval.

2n: – Els animals més fantàstics (insegurs) del món. – Una pregunta per cada dia. – Piégalo tu. – Col·leccions: La penya dels tigres, Geronimo Stilton.

3r: – El buit. – Un cor molt gran. – Macanudo 15. – Els meus petits herois: Anna Frank, Frida Kahlo, Jane Austen, Leonardo Da Vinci, Marie Curie… – Col·leccions: Diari de Greg, Isadora Moon, Itarte Vlogs, Sayonara Magic

4t: – Col·leccions: Los compas, Geronimo Stilton, Tea Stilton, Els futbolíssims, Diari de Greg, La diversió de Martina, Vicnic, Els once.

5è: – Les maletes d’Auschwitz. – Una (estupenda) història de dracs i princeses (…més o menys).

6è: – El llibre dels errors. – People power: protestes que han canviat el món.

ESO: – La biblioteca dels llibres buits. – El pacte dels Sterkarm. – El diari de l’Axlin (Laura Gallego). – El cicle de l’etern emperador (Laura Gallego) – Trilogia dels jocs de la fam. – Saga de Percy Jackson. – Trilogia d’Ombra i os.

Propostes nostres:

– DE GRAN VULL SER FELIÇ (VOLUM1 I VOLUM2) (Anna Morató). – TINC UN VOLCÀ (Míriam Triadó i Joan Turu). – DESCONECTATS (Míriam Triadó i Joan Turu). – EL FIL INVISIBLE (Míriam Triadó) – UN COR MOLT GRAN (JoanTuru) – LA JOIA INTERIOR (Anna Llenas) – T’ESTIMO QUASI SEMPRE (Anna Llenas) – EL LABERINT DE L’ÀNIMA (Anna Llenas)

– Nando López: A partir de 12 anys: El reino de los tres Soles, El reino de las tres Lunas, Las redes del miedo, La foto de los diez mil me gusta , La edad de la ira.

– En Calvin no sap volar – Memòries d’Idhun – Prohibido leer a Lewis Carrol.

Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

#22 Parlem ne Ens preparem per l’ESO amb els alumnes de 6è

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Avui parlem amb els grans de primària! Ens han vingut a explicar els projectes que han fet aquests trimestres i els posem una mica a prova de cares a la nova etapa que afrontaran l’any que ve. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

#21 Coneixem l’escola El batec de l’escola amb la Maria i en Carles

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. En aquest episodi parlem amb unes persones molt importants a l’escola. Tot i que els eu paper principal no és el de fer de mestres, el seu paper és tant important que l’escola no podria funcionar sobre ells. Us ensenyem una part de l’equip PAS que forma part de l’escola perquè els conegueu una mica millor. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

#20 Episodi especial preguntes i respostes amb l’equip directiu

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Per celebrar aquests episodis rodons, sempre ens agrada comptar amb la vostra participació. És per això que, en el seu moment, us vam demanar que ens féssiu preguntes del vostre interès en relació al Cor de Maria Blanes. Com és un episodi especial, ens acompanya la directora de l’escola, l’Anna Casadevall, qui ha accedit amablement a respondre totes les vostres preguntes. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

#19 Parlem ne Debat amb els alumnes de 3r ESO Deures sí o no? 

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Tornen els alumnes de 3r de l’ESO. Un curs molt familiaritzat amb el podcast de l’escola. És per això que protagonitzen el primer debat utilitzant aquest ambient més pròxim al radiofònic. Això ha sigut gràcies a la participació d’en Marti, professor de llengües de l’ESO, qui ha supervisat el projecte i els ha aconsellat i acompanyat al llarg del procés. També parlem amb ell i compartim els beneficis d’aquestes activitats orals en el món de l’educació. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

#18: Coneixem l’escola. El minimón d’EI3 amb la Montse i la Laura.

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. En aquest episodi ens han acompanyat els més petits de la casa! Han vingut acompanyats per les dues tutores del curs: la Montse i la Laura. Els educands ens han explicat els projectes que més els han agradat i les mestres els acompanyen explicant la teoria que fonamenten aquestes activitats. Finalment, hem acabat com més ens agrada, cantant una cançó!

Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

#17: Parlem-ne. Projecte de ciències “Experimenta” amb 3ESO i la Marta Llambi.

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Avui parlarem del projecte que han fet els alumnes de 3r d’ESO a l’optativa que cursen amb la Marta Llambí. Ens han vingut a explicar com han fet incursions a l’aigua en ple octubre per fer un treball de camp i com estan aprenent a gestionar el mètode científic. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

#16: Valors a l’escola. “El Buit” amb 3EP i l’Anna Fuertes.

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Tornem a l’espai de “valors a l’escola”, aquí és on compartim opinió sobre diferents recursos dels quals extraurem una ensenyament didàctic i pedagògic per poder-ho transmetre als alumnes i als vostres fills i filles. Aquest cop parlarem sobre el llibre de “El Buit” de l’Anna Llenes. És un llibre que tracta el famós buit existencial i ens proposa una solució. Nosaltres, també us explicarem les diferents conclusions a les quals hem arribat i com ho hem treballat a classe. Tot això amb la participació de l’Anna Fuertes, tutora de 3rA i una excel·lent persona. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

#15: Parlem-ne. Una visita molt especial: exalumnes de la promoció 2020/21.

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Ens sentim molt orgullosos de poder publicar el primer episodi amb uns exalumnes de l’escola. Aquests van acabar l’any passat i són l’Ona Salarich, en Pau Geremias, la Mar Planella i l’Emma Cornellà. Han vingut a explicar-nos la seva experiència un cop sortits del niu. També ens detallen els seus records més macos de l’escola i parlem sobre el que els ofereix el futur. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

#14: Coneixem l’escola. El valor de l’Ed. Física amb en Dani i l’Hector.

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Seguim coneixent l’escola. En aquest episodi indagarem en el món de l’Educació Física a l’escola. Recalcarem el valor que rep dintre del Cor de Maria i coneixerem amb més profunditat als nostres especialistes. També aclarirem alguns estigmes que tenim preestablerts que han caducat i en Dani i l’Hector ens resoldran molts dubtes, com ara: per què no ens hem de referir a l’Educació Física com a gimnàstica o com l’avaluació dels educands va més enllà de tenir un bon nivell o no en els esports. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

#13: Coneixem l’escola. Les practicants de la nostra escola.

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. En aquest episodi parlem amb les tres practicants d’aquest any que han vingut a l’escola: la Paula que fa 6è i la Núria i la Jana que estan a infantil. Algunes d’elles son exalumnes i ens parlen de la seva experiència al nostre centre i de com ha canviat l’escola. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

#12 Parlem-ne. Cooperative English Project literatura anglesa amb els alumnes de l’ESO

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Primer de tot, voldríem desitjar-vos una feliç entrada d’any. Ens estrenem aquest 2022 amb un podcast amb la visita dels alumnes de l’ESO i la professora especialista de l’anglès de secundària, la Glòria González. Ens han vingut a explicar sobre el Cooperative English Project d’aquest trimestre el qual tracta sobre diferents clàssics universals. Segur que aprendreu molt! Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

#11 Valors a l’escola “Intento” amb Fernan González

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Tornem amb un episodi focalitzat en els valors. En aquest cas, rebem la visita d’un mestre extern: Fernan González. A part de la seva professió com a professor, ha decidit immergir-se al món de la literatura escrivint així la seva primera novel·la juvenil: Intento. A l’episodi podreu saber sobre què tracta i on aconseguir el llibre. Tot i això, us avancem, que com a regal de Nadal sortejarem una novel·la de l’autor. Per poder participar heu de seguir els següents passos a l’Instagram: – Seguir l’Instagram del Cor de Maria Blanes. – Seguir el perfil de l’autor: fergonzlup10.intento. – Mencionar a tots els teus amics i amigues. Us desitgem un molt bon Nadal i un bon començament d’any, a reveure!

#10 Episodi especial amb els Mossos Internet Segura, xarxes socials I aplicacions 

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Com a celebració d’aquests 10 episodis, hem volgut fer un episodi especial. Fa unes setmanes us vam demanar que ens féssiu arribar unes preguntes que tractessin sobre internet segura i que els Mossos intentarien donar resposta de la millor manera possible i així ho hem fet. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres! Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Aquesta setmana hem rebut una visita molt especial. Ens visiten l’Eva Naranjo i la Maribel Manzanares en representació de l’AMPA de la nostra escola. Al llarg de la conversa tractarem diversos temes. Des del paper essencial de l’AMPA dintre l’escola fins a les diferents propostes d’aquest últim curs, on hi ha moltes novetats! Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

#9 Coneixem l’escola. L’AMPA de la nostra escola. 

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Aquesta setmana hem rebut una visita molt especial. Ens visiten l’Eva Naranjo i la Maribel Manzanares en representació de l’AMPA de la nostra escola. Al llarg de la conversa tractarem diversos temes. Des del paper essencial de l’AMPA dintre l’escola fins a les diferents propostes d’aquest últim curs, on hi ha moltes novetats! Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

#8 Parlem-ne. Joc de paraules amb els alumnes d’EI5.

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Aquest cop ens han visitat els alumnes d’EI5. Amb ells, ens ha acompanyat la Cristina, mestra d’Educació Infantil i tutora del curs. Ens han explicat el treball essencial que es duu a terme durant tota l’etapa d’infantil i el projecte en el qual estan treballant aquest trimestre: la tardor i els bolets. Finalment, hem fet un joc de paraules molt divertit on han hagut d’endevinar el significat d’algunes paraules. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

#7 Coneixem l’escola. L’equip EOE

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. En aquest podcast us presentem l’equip de l’EOE: l’Ester, la Silvia i la Roser. Elles s’encarreguen de donar un suport tant als alumnes, com als mestres i les famílies. En aquest episodi les coneixerem una mica i esperem que més endavant tornin a explicar-nos les seves vivències amb més profunditat. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

#6 Coneixem l’escola. Els ordinadors a l’aula.

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Seguim coneixent l’escola. Aquest cop parlarem sobre una innovació que va començar a formar part de la nostra escolta l’any passat i que ha suposat un canvi i un avançament en la nostra manera de fer que ens ha apropat una mica més a les necessitats dels educands del s. XXI. A més, estem molt ben acompanyats, ja que no estarem l’Anna i l’Adrià sols, sinó que comptarem amb l’opinió d’en Francesc Framis, tutor de 5è, qui ens ajudarà i complementarà amb el seu punt de vista. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

#5 “La cebolla que aprendió a amar”

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Estrenem una nova secció. Aquesta, serà un espai on compartirem opinió sobre diferents recursos dels quals extraurem una moralitat i un aprenentatge pedagògic per poder-ho transmetre als alumnes i als vostres fills i filles. Aquest cop parlarem sobre una faula escrita per Francesc Miralles que podreu trobar en el llibre d’Álex Rovira, titulat “Amor” (2019) o en el vídeo que podeu trobar al YouTube: “La cebolla que aprendió a amar”. Aquest, ens explica de manera senzilla i divertida el valor essencial de l’amor. Us deixem el link per veure’l: https://www.youtube.com/watch?v=-AeEm…

Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

 

#4 Parlem-ne. Sensacions a final de cicle 

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. De la mateixa manera que vam fer un episodi amb els alumnes que iniciaven cicle, aquest cop ho fem amb els que ja afronten la recta final. Aquest cop, parlarem amb alumnes de 2n, 4t i 6è de primària i amb els de 4t de l’ESO. Des d’aquí els hem volgut animar a seguir i els hi donem tot el nostre suport. Voleu saber les seves aventures? Vinga, no espereu més per desxifrar-les. Endavant! Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres! 

 

#3: Coneixem l’escola. El nostre nou projecte: Mindfulness amb l’Inma.

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Segur que més d’un pare i mare ha sentit a dir que els vostres fills i filles fan una assignatura nova aquest trimestre, veritat? Doncs, bé, en aquest episodi ens aventurem a explicar-vos de cap a peus el nostre nou projecte d’escola: Mindfulness. Si encara no sabeu de què es tracta, l’Inma, l’especialista de música del nostre centre, fa més de dotze anys que es va introduir en aquest món i va decidir endinsar-se més a través de l’IFSU. A més, també parlem de diferents tècniques i recursos que tant els petits com els grans de casa les poden introduir en el seu dia a dia. Esperem que us agradi i us immersiu en aquest món amb nosaltres! Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

#2  Parlem-ne. Primers dies al cicle.

Sigueu benvinguts i benvingudes al podcast del Cor de Maria Blanes. Estrenem episodi didàctic! Ja fa quatre setmanes que hem començat el curs i hem decidit que era una bona opció que els nostres alumnes, els quals comencen cicle, ens vinguin a visitar i a explicar les seves primeres impressions en aquest nou curs. Parlarem amb alumnes de 1r, 3r i 5è de primària i amb els de 1r de l’ESO. Cada curs és un nou món amb diferents reptes a assolir. Des d’aquí, els volem animar a seguir i els hi donem tot el nostre suport. Voleu saber les seves aventures? Vinga, no espereu més per desxifrar-les. Endavant! Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!

#1 Benvinguda al curs i al podcast:

Benvolgudes famílies,

Estem d’estrena! Us compartim amb molta il·lusió el primer capítol del projecte que portem incubant aquest últim mes. Es tracta del nostre propi Podcast on setmanalment pujarem contingut relacionat amb l’escola i on donarem veu als alumnes. Us adjuntem l’enllaç del primer capítol perquè poder-lo escoltar i seguir-nos.

Desitgem que us agradi molt!